Във вторник се очаква да започне източването на мазут от резервоарите на

...
Във вторник се очаква да започне източването на мазут от резервоарите на
Коментари Харесай

Утре започва източването на мазут от потъналия Мопанг“

Във вторник се чака да стартира източването на мазут от резервоарите на потъналия преди близо век американски параход " Мопанг “ край Созопол. Това сподели капитан Живко Петров от Изпълнителна организация " Морска администрация “, представен от Пик.

" Морското неспокойствие и през днешния ден не разреши да стартира интервенцията по източване на горивото от потъналия транспортен съд ", заяви капитан Живко Петров: " Планирано е за на следващия ден вероятно да премине водолазният транспортен съд, да бъде позициониран към този момент, да си откри място и да сложи стационарни котви долу, където в процеса на работа да се връзва. Освен това да бъдат сложени още няколко маркиращи знака за други котви, където да бъдат връзвани лодки, вероятно " Русалка " - корабът за изпомпване, и по този начин нататък. Тоест възможни гмуркания - вероятно на следващия ден ".

" Сама по себе си интервенцията е комплицирана. Зависи морето дали ще бъде умерено, с цел да разреши водолазният екип да стартира своята работа ", добави още капитан Живко Петров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР